Βαγγέλης Τζερμιάς και "EIDOMEN"

2016-10-09 13:37
Βαγγέλης Τζερμιάς  και "EIDOMEN"

Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης, δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τις τραγικές συνθήκες που βιώνει ο συνάνθρωπος του, σε όλα τα μήκη και πλάτη του σύγχρονου αυτού κόσμου. Ο Βαγγέλης Τζερμιάς είναι αυτός ο καλλιτέχνης.  Μέσα από τα έργα του, πετυχαίνει να ξορκίσει τον πόνο κοιτώντας τον στα μάτια. Δεν υπεκφεύγει ακόμα κι αν το κόστος είναι μεγάλο, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως ο "εχθρός" κατατροπώνεται μόνο αν  τον μάθεις απ' την καλή κι απ' την ανάποδη.

Στην νέα έκθεση του με τίτλο "EIDOMEN", επηρεασμένος από το "καρφί" της Ειδομένης, κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, πρώτα για εκείνον κι έπειτα για όλους εμάς, με σκοπό το "καρφί" στην ψυχή  να κεντρίσει, να αφυπνίσει και τέλος να δράσει προς όφελος. Οι γραμμές των έργων, τα χρώματα, η τεχνική, το μέγεθος και η έμπνευση συναθροίζονται στο τραπέζι των έντονων προβληματισμών και παράλληλα  ζητούν  άμεσα την εγρήγορση των συναισθημάτων μας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η προσέγγιση της "προσφυγιάς" μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, μέσα στο ίδιο μας το σώμα. Μέσα στο ίδιο το κελί μας. Αυτοί οι συνειρμικοί συλλογισμοί που προκύπτουν, αποτελούν και την μαγεία που κρύβεται στα έγκατα της τέχνης του.

Ματίνα Κ. Καρελιώτη

Η Dépôt Αrt gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) εγκαινιάζει το Σάββατο  8 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 20:00 έως 23:30 την έκθεση ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη Βαγγέλη Τζερμιά με τίτλο:  » Ε Ι D O M E N «

Διάρκεια:  8 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2016

Ο Βαγγέλης Τζερμιάς είναι διακεκριμένος καλλιτέχνης με πολύ πλούσιο βιογραφικό και πολλές παρουσιάσεις έργων του σε σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.